Google+

14 noiembrie 2012

Noi produse structurate la BVB

Bursa de Valori Bucureşti surprinde cu o nouă lansare. Astfel, dintr-un comunicat oficial aflăm că de că miercuri, 14 noiembrie 2012, începe tranzacţionarea a două emisiuni de certificate de tip bonus emise de Erste Group Bank AG în cadrul Sectorului Produse Structurate - Categoria Certificate. Acestea au ca activ suport aurul (GLD) şi acţiunile OMV AG.

Alături de certificatele de tip index şi turbo, certificatele de tip bonus reprezintă o nouă categorie de produse structurate disponibile la tranzacţionare la BVB. Certificatele de tip bonus combină trei caracteristici într-un singur produs:
  • investitorul poate beneficia de creşterea activului suport, 
  • primeşte la maturitate un bonus, 
  • în situaţia în care valoarea activului suport scade, el este protejat până la nivelul barierei. În cazul în care bariera a fost atinsă cel puţin o dată până la maturitate, investitorul pierde dreptul de a încasa bonusul, iar certificatul va replica direct proporţional evoluţia activului suport. 

Din punct de vedere al poziţionării randament/risc, certificatele de tip bonus înregistrează cel mai mic risc şi cel mai mic randament, urmate de certificatele de tip index şi certificatele de tip turbo. Certificatele de tip bonus reprezintă o modalitatea de diversificare a portofoliului, în special în situaţia în care investitorul nu întrevede un trend clar în evoluţia activului suport.

Simbolurile pentru cele două certificate bonus sunt: EBGLDBN1 şi EBOMVBN1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu